Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


20160323 pollenszűrő

El is felejtettem, hogy ilyen is van a kocsiban. Hozzá kell szokni ezekhez a divatos dolgokhoz... Szétnéztem a motortér felől miután levettem a szélvédő aljánál a műanyag borítást. Mostmár azt is tudom hol a rugótorony teteje, ahol hozzáférhetek annak a csavarjaihoz. Az is ott van, egy műanyag fekete fedél alatt.

Szóval kicsavartam egy műanyag keretet (10-es kulcs) és leemeltem. Ott bent semmi különös nem volt, alul látszódott a ventillátor.

Az utastérben a jobb ülés előtt alul van egy hosszúkás fedél, aminek a csavarja 6-os kulccsal volt lazítható (1db). Félre kell húzni és lejön. Ezután kihúzható a szűrőbetét. Nos, ez nem tudom mikor volt cserélve, eléggé lehasználtnak néz ki. Ideiglenesen kiotakarítottam, kifújtam sűrített levegővel, aztán befújtam fertőtlenítő spray-el. Rengeteg kosz volt benne.

Majd utánanézek mennyibe kerül, gyanítom mivel ez egy "filléres" dolog, horror ára lesz.

A méretei: 195x215x30mm

2016.03.26.

Iszonyú nagy az árkülönbség a szűrők között. Kaptam 1077 Forintért, de van 9000-ért is... Vettem fertőtlenítő bombát is, 750-ért. Ki is takarítottam a kocsit, megnéztem végre a pótkereket milyen. Szerintem még a gyári Michelin. A bőrhuzat visszatétele nem volt egyszerű.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.