Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


20160504 A nagy szerelés :)

Elkezdődött a várva várt esemény! Jópár dolgot cserélni kelleett, kíváncsi leszek a rezonálásra megmaradt-e. Ma (0506) beszéltem a szerelővel, holnap már valószínűleg vihetem is a kocsit! :) Ebben még szerencsére nem a kettőstömegű rémálom van!

Még lesz egy futóműbeállítás, és teljes váltókarrudazatfelújítás, pontosabb legyen a váltás mert most nagy a lógása a karnak.

 

2016.05.06. 213205

Megvan a nagyszerelés! LESZABÁLYOZOTT TÁRCSÁK ÚJ BETÉTEKKEL, ÚJ KORMÁNYSZERVÓ, ÚJ KUPLUNG, VÁLTÓ BELSEJE RENDBETÉVE, RUDAZAT FELÚJÍTVA, FUTÓMŰ BEÁLLÍTVA, OLAJCSERE MOTORBAN VÁLTÓBAN. Hát nem lett olcsó, 280 ezer pénz lett a vége neki. :(

A kuplung olyan vajpuha lett, hogy azt hittem nem is működik!

A rezonálás megmaradt. Na ezért viszont bosszús vagyok...

A szerelő hívta fel a figyelmemet egy érdekes dologra: a váltóház nem gyári. Le van flexelve egy öntvényfül ami a bowdenos kuplunghoz volt kialakítva. Ezen ugyebár hidraulikus munkahengerrel műxik a kinyomócsapágy. Ebből kiindulva ez is okozója lehet a rezonálásnak, mert nem erre a kocsira való az a váltóház! Abban meg csak reménykedhetek, hogy a belsejét kicserélték ennek a típusnak az áttételeire. Őrület.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

a szerelés

bzoli rx4,2016.05.06 23:56

Sajnos sokat drágított a dolgon, hogy pl. hiába ugyanaz a motor mint a sima scenicben, más a kormányszervó, erősebb kell az rx4-be. Ez helyből nem 30-40 ezer, hanem 70. Kuplungnál is az olcsóbb nem jó. Egyébként törekedve volt arra, hogy ne a legolcsóbb normál minőséget kapja meg a kocsi, hanem jobbat, gyári minőséget. Ne kelljen sok évig hozzányúlni.