Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


20160803 Visszakerült a lefestett kardán+rezonálás csökkenés :) 216458

Haladunk! :)

A rozsdás kardánt lefestettem ezüstre, marhajól néz ki a kocsi alján, mintha új lenne...

Szóval: első lengőkar alsó golyóscsuklók cserélve lettek (az egyik lógott), kormány porvédő cserélve, jobb szélső korm.összekötő cserélve.

A bölcső szilentek kezdenek pusztulni, ez majd cserélve lesz később.

A rezonálás jóval lecsökkent, most 1000-1100 fordulatnál van terhelésnél, eddig 1500-ig rezonált. Biztos a kicsit kopott alkatrészek kopottsága összeadódik rezonancia terén.

De most így nem olyan vészes, végre kardánnal is tudok araszolni parkolóban 2-esben. :) Egyértelmű, hogy tökéletesnek kell lennie minden alkatrésznek, akkor nem lesz semmi rendellenesség. Szép lassan haladunk ebbe az irányba.

Még lesz egy futóműállítás, mert szét volt bombázva, és megváltozott minden.

UPDATE: A motor felől jövő rezonanciát erősíti fel a kardán ha ki van engedve a kuplung (és gurulunk) 1200 fordulat körül. Ezt másik RX4-ben is éreztem ugyanígy. Sőt sima autókban is van ez a rezonálás, csak ott nincs kardán ami felerősíti, így nem zavaró. (Itt sem zavaró kardán nélkül)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

A végső beavatkozás :) 216587

bzoli rx4,2016.08.09 22:38

Nos ma megvolt a futóműbeállítás is, így már nagyon pöpec lett a járgány. Egy kis vibráció van 80-90-nél -ezt betudom a hajtáslánc kopottságának, mert üresben gutrulva is megvan ennél a sebességnél.
És van egy kis rezonálás 1000-1100-nál terhelésnél, ez a bölcsőtartó szilentek fáradtsága miatt lesz. Mivel szinte csak indulásnál használok ilyen fordulatot, így ki lehet bírni. Efölött nincs rezonálás, így végre tudok 2-esben araszolni, és 5-ben menni 55-tel. Úgyhogy erre az évre elvileg befejeztük a javításokat, ez a mutatvány amúgy is pár tízezres tétel lenne.