Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


20171027 Ismét új gps antenna

Egri utunk előtti napon meghülyült a gps. Először pár utcával arrébb rakott, aztán már műholdat sem talált. Így utazásra elhalálozott. Szolnokon jól el is keveredtünk.

Neten rendeltem újantennát (4 carmedia smb-b 15mA) a hestore.hu oldalon 3545 pénzért.

Itt oda volt az is írva, hogy belső. Na ez szöget ütött a fejembe. A gyári helyére szereltem 2 éve az újat is, a fekete műanyag fedél aljára belül az ablaktörlők alatt középen. Ezt nyáron a nap marhára felforrósítja, szerintem ennek köze lehet(ett) az elhalálozásához.

Most a visszapillantó fölött ragasztottam a szélvédőre fbs-sel, onnan jól megy. Így a szakadó esőben nem kellett áthúznom a kábelt a műszerfal részein, tűzfalon, stb.

Itt bent az utastérben nem lesz kitéve a viszontagságoknak, a hővédős szélvédő talán nem fog annyira felforrósodni nyáron mint a műanyag. Majd meglátjuk.

Többnyire most az esős felhős időben is 3d-ben megy, jobb időben azért jobb.

 

20191230 2 éve bírja az antenna, úgy néz ki ha utastérben van, akkor nem megy tönkre.

20201022 3 évet bírt a szélvédőre ragasztva. Ismét pontatlan volt... Megrendeltem, ma ki is cseréltem. 251600-nál. Most ismét jó a cucc, újabb 3 évig.

20201126 Sajnos rossz hírem van. 1 hétig jó volt, most ugyanolyan sz@r. Mérgemben rendeltem máshonnan másik antennát, és az sem lett jobb. Felvettem a kapcsolatot egy navis oldallal, hátha.

Álló helyben percekig várva talál GPS jelet, de 2 sarokkal arrébb rak, és menet közben elveszíti a kapcsolatot... Nagyon szomorú vagyok.

20201201 Felvettem a kapcsolatot a RONIK kft-vel (Titz György) 20/978-2733 aki eléggé mélyen benne van a navi témában. Rögtön tudta is mi a baj, ez elő szokott fordulni. Döglődik az antennavezérlő. Küldött másikat, kicseréltem, úgy néz ki jó lesz. Első bekapcsolásnál csinált pár furcsaságokat, de aztán jó lett.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.