Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


20200207 Pillangószelep-alapj motor tisztítás 247093

Tegnap meglepi volt. Hazafelé váltáskor feltűnt, hogy nem esett vissza a fordulat csak 1500-ig. Ma megfigyeltem, hidegen 1500-1750 a fordulat, csak üzemmelegen állt be nagyjából a 750-re. Utánanéztem, ilyenkor esélyes a pillangószelep tisztítás. Egyenlőre az egyszerűbb verziót választottam, nem szereltem le, mert akkor kellett volna vennem tömítő O gyűrűket is. 1 próbát megér. Levettem a légszűrő fedelét (2 torx csavar), A légszűrőházról a 2 csatlakozót és a kartergáz csövet. Felül van 2 csavar ami tartja az egészet, E8 torx dugókulccsal lazítható. (jobb oldalon a gázbowden mellett, a másik a bal oldalon. Jó hosszú csavarok.

Hátrafelé lebuktatható a műanyag ház, kivenni csak akkor lehet, ha a fékszervó vákumcsövét levesszük, vagy az ablaktörlő alatti műanyag fedelet+a nagy fedelet ami teljes szélessségben be van csavarozva a motortérbe. Így hatalmas hely is lesz a motor fölött. Ja, ehhez az ablaktörlőkarokat is le kell venni (lehúzóval). Úgyhogy nem emeltem ki a cuccot, így is oda lehet férni csak nehezen. Nem fotóztam le mindent, a lényeg látszik. Irdatlan kormos volt, lehet hogy 19 éve nem volt hozzányúlva...

A parkolóban járattam a motort, elsőre nagyon bíztatóan járt a motor, holnap kiderül milyen lett, így is sötétedésre sikerült végeznem meló után.

Nos pár nap után menet közben jött elő a dolog egy rántással. Újra 1500 az alapjárat, melegen meg jó. Megnéztem az alapjárati motort. Hát eléggé szutykos volt az is. Újabb teszt jön.

BREAKING NEWS: 20200601 van. Azóta is tökéletes a cucc, jól működik.